TRAMP STIGAO U MAJAMI - DANAS PRED SUDOM Na ulicama se očekuje 50.000 ljudi: Nadam se da cela zemlja gleda... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 08:39

TRAMP STIGAO U MAJAMI - DANAS PRED SUDOM Na ulicama se očekuje 50.000 ljudi: "Nadam se da cela zemlja gleda..." (FOTO)

Tramp se suočava sa 37 tačaka optužnice za krivična dela zbog dokumenata pronađenih u njegovoj kući na Floridi, kao i tvrdnji da je ometao pravdu i davao lažne izjave.

Bivši američki predsednik Donald Tramp doputovao je u Majami na istorijsko pojavljivanje na sudu zbog optužbi da je ukrao poverljive informacije i lagao kako bi blokirao napore da ih vrati.

On je u ponedeljak popodne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojim privatnim avionom sleteo u Majami, dan pre nego što će se pojaviti pred sudijom.

Njegove pristalice okupile su se ispred jednog od njegovih golf klubova gde će Tramp provesti noć.

Tramp se suočava sa 37 tačaka optužnice za krivična dela zbog dokumenata pronađenih u njegovoj kući na Floridi, kao i tvrdnji da je ometao pravdu i davao lažne izjave.

Slike objavljene nakon što je Ministarstvo pravde otpečatilo svoju optužnicu pokazuju kutije dokumenata naslagane unutar njegovog imanja Mar-a-Lago na Floridi, uključujući i kupatilo.

Detalji o programima nuklearnog oružja, potencijalnoj ranjivosti SAD i njihovih saveznika i planovima za uzvratne vojne napade nalazili su se u nekim dokumentima, prema tužiocima.

Skoro 13.000 dokumenata zaplenjeno je tokom racija na njegovom imanju skoro pre godinu dana. Stotinu njih je označeno kao poverljivo.

Tužioci kažu da je Trampovo gomilanje papira iz vremena kada je bio predsednik ugrozilo nacionalnu bezbednost - a optužbe po Zakonu o špijunaži predviđaju zatvorsku kaznu do 20 godina.

To je prva savezna optužnica protiv bivšeg predsednika, ali Tramp tvrdi da je proganjan u pokušaju da ga spreče da ponovo postane predsednik 2024.

Međutim, suđenje možda neće ni početi pre novembarskih izbora.

Tramp se oglasio na svojoj društvenoj mreži Truth Social pre nego što se ukrcao na avion.

- Nadam se da cela zemlja gleda šta radikalna levica radi Americi - napisao je on.

Šef policije Majamija rekao je da očekuju do 50.000 ljudi na ulicama grada tokom saslušanja u utorak i da će neke ulice biti zatvorene ukoliko bude potrebno.

Trampu, koji ove nedelje puni 77 godina, takođe bi trebalo da se sudi u martu zbog odvojenih tvrdnji da je falsifikovao poslovnu evidenciju da bi prikrio štetne informacije i nezakonite aktivnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp danas na sudu zbog optužbi da je pogrešno postupao sa tajnim dokumentima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2023

Bivši američki predsednik Donald Tramp treba danas da se pojavi pred sudom u Majamiju u slučaju koji se vodi protiv njega da je namerno čuvao i odbijao da preda poverljive vladine dokumente za koje tužioci kažu da bi mogli da ugroze nacionalnu bezbednost ako budu otkriveni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.