TRAMP SE DANAS PRAVDAO: I pored neposredne opasnosti za Amerikance, Sulejmani je imao strašnu prošlost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP SE DANAS PRAVDAO: I pored neposredne opasnosti za Amerikance, Sulejmani je imao "strašnu" prošlost!

Tramp je prvobitno umesto reči "neposredan"(imminent) napisao "eminentan" (eminent), ali je kasnije to ispravio.

Američki predsednik Donald Tramp branio je danas svoju odluku da se ubije Kasem Sulejmani, tvrdeći da je taj istaknuti iranski general predstavljao neposrednu opasnost po SAD.

- Mediji koji plasiraju lažne vesti i njihovi demokratski partneri snažno pokušavaju da utvrde da li je ili ne budući napad teroriste Sulejmanija bio ''neposredan'' i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << li je moj tim po tom pitanju imao isto mišljenje. Odgovor na oba pitanja je DA, ali to zapravo i nema veze imajući u vidu njegovu užasnu prošlost - napisao je Tramp na Tviteru.

Od kako su potvrdili da je Sulejmani ubijen u američkom napadu dronom kod Bagdada, zvaničnici američke administracije su tvrdili da su delovali zbog neposrednog rizika od napada na američke diplomate i vojnike u Iraku i regionu.

Demokrate i nekoliko republikanaca u Kongresu su doveli u pitanje opravdanost napada i istakli da nisu o tome detaljnije obavešteni, navodi Rojters.

The Fake News Media and their Democrat Partners are working hard to determine whether or not the future attack by terrorist Soleimani was “imminent” or not, & was my team in agreement. The answer to both is a strong YES., but it doesn’t really matter because of his horrible past!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 January 2020

Tramp je prošle nedelje izjavio da je Iran planirao da napadne četiri američke ambasade pre nego što je Sulejmani ubijen 3. januara.

Američki ministar odbrane Mark Esper je, međutim, juče rekao da nije video konkretan dokaz obaveštajnih službi da Iran planira napad na četiri američke ambasade.

"Predsednik je rekao da bi verovatno moglo biti novih napada na ambasade. Delim to mišljenje", rekao je Esper za Si-Bi-Es.

On je pak dodao da Tramp nije naveo konkretan dokaz.

Na pitanje da li su obaveštajne službe ponudile konkretan dokaz na to, Esper je odgovorio: "Nisam video nijedan kada je reč o četiri ambasade".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TRAMP ŠOKIRAO OPRAVDANJEM SULEJMANIJEVOG UBISTVA: Bio je direktna pretnja, a i da nije, svi znaju njegovu prošlost!

Izvor: Kurir, 13.Jan.2020

Američki predsednik Donald Tramp branio je danas svoju odluku da se ubije Kasim Sulejmani, tvrdeći da je taj istaknuti iranski general predstavljao neposrednu opasnost po SAD.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.