TRAMP NEZAUSTAVLJIV: Optužnica ga ne usporava, analize pokazuju da ga žele za predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 19:32

TRAMP NEZAUSTAVLJIV: Optužnica ga ne usporava, analize pokazuju da ga žele za predsednika

Čak 42 posto glasača Republikanske strane vide Trampa kao svog predsedničkog kandidata.

Bivši američki predsednik Donald Tramp i dalje ubedljivo vodi u odnosu na svoje protivkandidate za predsedničku nominaciju Republikanske stranke u saveznoj državi Ajovi, uprkos novoj optužnici koja je podignuta protiv njega, pokazuje istraživanje lista "De Mojn Redžister" i televizije NBC.

Između Trampa i drugoplasiranog guvernera Floride Rona Desantisa razlika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 23 odsto, prenosi Gardijan.

Isto istraživanje je sprovedeno pre i nakon što je u Džordžiji podignuta optužnica protiv bivšeg predsednika zbog navodnih napora da poništi rezultate izbora 2020. godine, a rezultati pokazuju da se Trampova prednost povećala nakon optužnice.

U anketi je 42 odsto republikanskih glasača reklo da je bivši predsednik njihov prvi izbor od 14 kandidata za nominaciju Republikanske stranke.

Desantisa podržava 19 odsto republikanaca, a na trećem mestu je senator Južne Karoline Tim Skot sa podrškom od devet procenata.

Izbori u Ajovi su prvi na listi unutarstranačkih izbora republikanaca i zakazani su za 15. januar 2024. godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.