Izvor: Blic, 29.Nov.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP IZABRAO MINISTRA ZDRAVLJA Ortoped, kritičar "Obamakera" i milioner

Donald Tramp odabrao je Toma Prajsa (62) za ministra zdravlja u svojoj admkinistraciji, piše danas "Vol strit džurnal".

Prajs je republikanac, a bio je i kongresmen u šest mandata. Po struci je ortopedski hirurg, a očekuje se da već danas u toku dana stigne i službena objava o njegovom imenovanju.

Prajs, je poput Trampa, veliki kritičar zakona o dostupnoj zdravstvenoj zaštiti, takozvanog "Obamakera".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Jedno od glavnih obeđanja Donalda Tramp tokom kampanje bilo je da će ukinuti "Obamaker" i uspostaviti novi, pristupačniji sistem zdravstvene osiguranja. Posle izbora, Tramp je promenio mišljenje i izjavio da postoje delovi tog zakona koji mu se dopadaju, ali da će izmena svakako biti, pa se očekuje da Prajsov zadatak bude ukidanje delova tog zakona.

U timu za promenu "Obamakera" biće još i konsultant za zadravstvenu politiku Indijana Simu Vermu.

Verma će predvoditi agenciju CMS, koja nadgleda vladine zdravstvene programa i osiguravajuće standarde.

I Prajs je poput kadrova koje je Tramp već odabrao ima pozamašan bankovni račun. Prema poslednjim dostupnim podacima iz 2014. godine, njegovo bogatstvo iznosi preko sedam miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.