TRAMP IDE U ZATVOR! Najavio raskrinkavanje Demokratske stranke

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 10:12

TRAMP IDE U ZATVOR! Najavio raskrinkavanje Demokratske stranke

Donald Tramp najavio da će u ponedeljak objaviti izveštaj.

Očekuje se da će se bivši američki predsednik Donald Tramp predati u zatvoru okruga Fulton u američkoj državi Džordžiji, zajedno sa ostalih 18 saoptuženih u slučaju predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine, rekao je šerif okruga Fulton Pat Labat.

Tramp, koji je optužen po 13 tačaka optužnice, uključujući reketiranje, nije javno naznačio kada namerava da se preda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre roka - 25. avgusta, koji je odredila okružni tužilac okruga Fulton Fani Vilis.

- U ovom trenutku, na osnovu uputstava dobijenih od kancelarije okružnog tužioca i predsedavajućeg sudije, očekuje se da će svih 19 optuženih navedenih u optužnici biti zatvoreno u zatvor u ulici Rajs - naveo je Labat u saopštenju, objavio je Si-En-En (CNN).   

Većina optuženih u okrugu Fulton obično se nalazi u zatvoru toga okruga.

Labat je ranije sugerisao da želi da tretira optužene u tom slučaju na isti način kao što bi se postupalo sa bilo kojim drugim optuženim.

Šerif će sada morati da pregovara sa tajnom službom i Trampovim advokatima o logistici Trampove predaje. 

Optuženi koji nisu odmah uhapšeni po podizanju optužnice, kao što je bio slučaj sa Trampom i njegovim saradnicima, obično pregovaraju o garanciji ako je to primenljivo, kao i o drugim uslovima puštanja na slobodu sa kancelarijom okružnog tužioca.

Trampov bivši advokat Rudi Đulijani, koji je takođe optužen u ovom slučaju, rekao je u utorak radiju WABC da će izabrati dan sledeće sedmice da se preda vlastima, navodeći da pretpostavlja da mora da postoji kaucija.

Optužnica od 41 tačke, objavljena u ponedeljak veče, nakon opsežne istrage koju je vodila tužilac Vilis o nekim od napora Trampovih saveznika da se mešaju u predsedničke izbore 2020. godine.

Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će u ponedeljak objaviti izveštaj o "izbornoj prevari" koja se navodno dogodila u saveznoj državi Džordžiji 2020. godine.

- Veliki, složen, detaljan i neoboriv izveštaj o prevari na predsedničkim izborima koja se dogodila u Džordžiji će uskoro biti završen i ja ću ga predstaviti na velikoj konferenciji za medije u ponedeljak, u 11 časova u Bedminsteru, u Nju Džersiju - objavio je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth Social.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.