TEKTONSKI POREMEĆAJ NA SVETSKOJ POLITIČKOJ SCENI! TRAMP STAO UZ ASADA: Brani Kurde, to je TVOJA ZEMLJA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEKTONSKI POREMEĆAJ NA SVETSKOJ POLITIČKOJ SCENI! TRAMP STAO UZ ASADA: Brani Kurde, to je TVOJA ZEMLJA! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se ne protivi da sirijski predsednik Bašar Asad brani Kurde u svojoj zemlji od ofanzive Turske. Američke trupe iz ove zemlje su "uglavnom" povučene.

- Nakon što smo pobedili 100 odsto kalifat IS, uglavnom sam povukao naše trupe iz Sirije. Neka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sirija i Asad brane Kurde i bore se protiv Turske za svoju zemlju. Rekao sam svojim generalima - zašto da se borimo za Siriju i Asada, da bismo štitili zemlju našeg neprijatelja? - napisao je Tramp na svom profilu na Tviteru.

....and Assad to protect the land of our enemy? Anyone who wants to assist Syria in protecting the Kurds is good with me, whether it is Russia, China, or Napoleon Bonaparte. I hope they all do great, we are 7,000 miles away!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 14, 2019

- Odgovara mi svako ko hoće da pomogne Siriji u zaštiti Kurda, bilo da je to Rusija, Kina ili Napoleon Bonaparta. Nadam se da će sa njima sve biti u redu, mi smo sedam hiljada milja daleko od njih! - dodao je Tramp.

Ranije je saopšteno da su sirijski Kurdi objavili da su postigli sporazum sa Damaskom o razmeštanju sirijskih trupa na čitavoj granici sa Turskom za odbijanje napada turskih oružanih snaga.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.