Srpkinja u Trampovom timu

Izvor: Mondo, 04.Nov.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinja u Trampovom timu

Na visokim pozicijama u SAD gotovo uvek su se nalazili i naši sunarodnici.

Foto: Tanjug/AP Photo/Butch Dill

Predsednica američke Savezne korporacije za osiguranje depozita, koju je na ovu visoku poziciju u administraciji SAD, juna ove godine, odabrao šef Bele kuće Donald Tramp, poreklom je Srpkinja, pišu "Večernje novosti."

Jelena Obrenić Mekvilijams, trenutno najviše pozicionirana Amerikanka srpskog porekla u Trampovoj administraciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslednja je u nizu naših sunarodnika visokih funkcionera u američkim administracijama.

Rođena u Beogradu, sa osamnaest godina Jelena je stigla u SAD na program razmene srednjoškolaca.

Radeći brojne osrednje plaćene poslove, sama je finansirala dalje školovanje i završila prestižni kalifornijski Berkli univerzitet.

Diplomirala je, na političkim naukama, sa najvišim ocenama, na tezi o ratu u Jugoslaviji. A onda je “osvojila” i diplomu pravnika, takođe na Berkliju.

Šest godina radila je u Senatu na različitim pozicijama na kojima je stekla i iskustvo i ugled koji su je doveli na prestižno mesto u Trampovoj administraciji.

Sa samo 45 godina Jelena Mekvilijams, majka jedne kćerke, nije zaboravila ni svoju domovinu, ni svoj jezik.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPKINJA JELENA ČUVA TRAMPOVE PARE: Došla u Ameriku kao srednjoškolka, sad žari i pali jednom od najvažnijih institucija u SAD! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Nov.2018

Predsednica američke Savezne korporacije za osiguranje depozita, koju je na ovu visoku poziciju u administraciji SAD, juna ove godine, odabrao šef Bele kuće Donald Tramp, poreklom je Srpkinja. Jelena Obrenić Mekvilijams, trenutno najviše pozicionirana Amerikanka srpskog porekla u Trampovoj administraciji,...

Nastavak na Kurir...

Na prestižnom mjestu u Trampovoj administraciji i Srpkinja

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2018

VAŠINGTON - Predsjednica američke Savezne korporacije za osiguranje depozita, koju je na ovu visoku poziciju u administraciji SAD, juna ove godine, odabrao šef Bijele kuće Donald Tramp, porijeklom je Srpkinja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.