Šojble: Martin Šulc - nemački Donald Tramp

Izvor: B92, 10.Feb.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble: Martin Šulc - nemački Donald Tramp

Berlin -- Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ponovo je potvrdio da je veoma oštrog jezika i uporedio je rivala Angele Merkel Martina Šulca sa Donaldom Trampom.

Kandidat SPD je donedavno bio na čelu Evropskog parlamenta, a sada želi da nakon ovogodišnjih izbora u Berlinu zameni dugogodišnju kancelarku.

Šojble smatra da Šulc koristi populizam kako bi stekao popularnost, a da je to posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasno u ovakvom vremenu, prenosi Politiko.

"Ako Šulc poziva svoje ljude da viču 'Da načinimo Evropu ponovo velikom', onda je to skoro bukvalno isto kao ono što je radio Tramp", rekao je Šojble za "Špigl".

Ministar je rekao da bi Šulc trebao malo da promisli i promeni svoj nastup.

"Političari bi trebalo da budu obazrivi i da paze na svoju retoriku u vremenu u kome postoji očigledan nalet populističkih pokreta", rekao je Šojble.

Šulc će izaći na crtu Merkelovoj 24. septembra, a činjenica da je SPD istakla njegovu kandidaturu je podigla rejting stranke na najviši nivo od 2013. godine.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojble: Martin Šulc - nemački Donald Tramp

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2017

BERLIN - Njemački ministar finansija Volfgang Šojble ponovo je potvrdio da je veoma oštrog jezika i uporedio je rivala Angele Merkel Martina Šulca sa Donaldom Trampom...Kandidat SPD je donedavno bio na čelu Evropskog parlamenta, a sada želi da nakon ovogodišnjih izbora u Berlinu zamijeni dugogodišnju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.