SENZACIJA: SAMO JEDAN TRAMPOV TVIT podigao akcije na Volstritu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA: SAMO JEDAN TRAMPOV TVIT podigao akcije na Volstritu!

Deonice velikih svetskih firmi su porasle na berzi.

Akcije na Volstritu su danas značajno porasle, nakon što je američki predsednik Donald Tramp poručio da će se sutra sastati sa kineskim vicepremijerom LJu Heom. To je podgrejalo očekivanja da će dve zemlje uspeti da ostvare napredak na trgovinskom frontu.

Industrijski indeks Dau Džons je porastao za 251 poen ili 0,9 odsto, a širi S&P 500 i tehnološki Nasdak za po 1,0 odsto. Akcije Katerpilara, američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvođača građevinske i rudarske opreme, porasle su za 2,7 odsto, što je tu kompaniju učinilo najvećim dobitnikom u okviru indeksa Dau Džons.

Deonice Epla su porasle za više od jedan odsto, dok su akcije banaka Morgan Stenli, Goldman Saks i J.P. Morgan Čejs napredovale za više od 2,0 odsto pojedinačno.

Tramp je u današnjem tvitu napisao: - Veliki dan pregovora sa Kinom. Oni žele da postignu dogovor, ali da li ja želim? Sastajem se sutra sa (kineskim) vicepremijerom u Beloj kući.

Big day of negotiations with China. They want to make a deal, but do I? I meet with the Vice Premier tomorrow at The White House.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 10, 2019

Evropske berze su, takođe, danas u plusu, prenosi njujorška agencija "Blumberg". Indeks Euro Stoxx 50 je ojačao za 1,01 odsto, londonski FTSE 100 za 0,63 odsto, nemački DAKS za 0,80 procenata, francuski KAK 40 za 1,38 odsto, a španski IBEKS 35 za 1,21 odsto. U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je napredovao za 0,45 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,10 odsto.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.