SAD odložile primenu dodatnih carina od 10 posto na kinesku robu vrednu 300 milijardi dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odložile primenu dodatnih carina od 10 posto na kinesku robu vrednu 300 milijardi dolara

SAD su danas saopštile da su odložile primenu dodatnih carina od 10 odsto na kinesku robu vrednu 300 milijardi dolara koje je, početkom avgusta uveo predsednik Donald Tramp sa početkom važenja od 1. septembra

Američka trgovinska kancelarIja zvaničnici su saopštili danas da dodatne carine od 10 odsto i dalje važe, ali da je početak njihove primene na neke proizvode pomeren na 15. decembar. U pitanju su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mobilni telefoni, lartop kompljuteri, konzole za video igre, neke igračke, komjuterski monitori, cipele i odeća.

Glavni američki tržišni indeksi su skočili za više od jednog procenta nakon objavljivanja te vesti. Inače, kineske kompanije su, kao odgovor na ovu Trampovu odluku, zaustavile uvoz poljoprivrednih proizvoda iz SAD.

U trgovinskom ratu s Kinom, SAD su ranije uvele carine na uvoz kineske robe vredne 250 milijardi dolara. Peking je uzvratio carinama na američke proizvode vredne 110 milijardi dolara, pre svega usmerenim na poljoprivredne proizvode, što je bio direktan udarac na Trampove pristalice među poljoprivrednicima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.