SAD i Južna Koreja ukinuli ograničenje na težinu bojevih glava

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Južna Koreja ukinuli ograničenje na težinu bojevih glava

Predsednici SAD i Južne Koreje Donald Tramp i Mun Džae In dogovorili su se da ukinu ograničenja na težinu bojevih glava kojima se opremaju južnokorejske rakete, prenosi „Jonhap“.

Time je Seul stekao mogućnost da proizvodi rakete dometa 800 kilometara naoružane bojevim glavama težine do 500 kilograma.

Nešto ranije je saopšteno da će Južna Koreja privremeno rasporediti četiri preostala lansera za američki protivraketni sistem THAAD, kao odgovor na najnoviju nuklearnu probu Pjongjanga.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane navodi u saopštenju da će četiri preostala lansera biti raspoređena nakon završetka vladine procene koliki je uticaj na životnu sredinu.

Kako bi se rasporedili lanseri južno od Seula, biće igrađene pojedine konstrukcije, dodaje Ministarstvo, a trenutno se na toj lokaciji nalaze dva lansera.

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.