SAD i Iran: Nove napetosti posle obaranja drona

Izvor: VOA, 20.Jun.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Iran: Nove napetosti posle obaranja drona

Nove tenzije izmedju Sjedinjenih Država i Irana - pošto je u Persijskom zalivu oborena američka bespilotna letelica. Sjedinjene Države do ovog trenutka još nisu objavile kakva će biti američka zvanična reakcija, ali su iznele podatke koji ukazuju da se dron nalazio u međunarodnom vazdušnom prostoru, a ne kako tvrde iranske vlasti - nad teritorijom te zemlje. Predsednik Donald Tramp pozvao je kongresne lidere u Belu kuću na konsultacije o Iranu (koje su još u toku). Ranije danas Tramp je povodom obaranja američkog drona rekao da je "Iran napravio veliku grešku".

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Posle obaranja američkog drona, TRAMP ODOBRIO BOMBARDOVANJE IRANA! Zašto je vojna akcija otkazana?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2019, 07:38

Američki predsednik Donald Tramp prvo je odobrio nanošenje vojnih napada na Iranu, budući da je ta zemlja prethodno oborila američki dron, a potom je otkazao operaciju, saopštio je list "Njujork tajms" pozivajući se na izvore iz američke administracije...Kako navodi list, u vojnim krugovima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.