SAD i Francuska postigli kompromis oko poreza tehnološkim gigantima

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Francuska postigli kompromis oko poreza tehnološkim gigantima

Bijaric -- Francuski i američki pregovarači postigli su danas kompromisni sporazum o francuskom porezu na prihode internet giganata.

Prethodno je nedavno američki predsednik Donald Tramp zapretio uvođenjem poreza na francusko vino.

Kompromisno rešenje je postignuto između francuskog ministra finansija Bruna Le Mera, njegovog američkog kolege Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika Bele kuće Larija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kadloua, a predviđa režim po kojem će Francuska isplatiti kompanijama razliku između svog poreza i planiranog mehanizma koji će izraditi Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), prenosi agencija Rojters.

Francuski porez od tri odsto na prihode od digitalnih usluga plaćaće kompanije čiji godišnji prihodi u Francuskoj premašuju 25 miliona evra, odnosno 750 miliona evra na globalnom nivou.

Nacrt sporazuma biće kasnije dostavljen predsedniku SAD Donaldu Trampu i francuskom predsedniku Emanuela Makronu na samitu lidera G7 u Bijaricu.

"Trampov savetnik se saglasio sa predlogom", potvrdio je jedan neimenovani izvor Rojtersu. Američki zvaničnici su se prethodno žalili da se na udaru ovog poreza nepravedno nalaze isključivo američke kompanije, kao što su Fejsbuk, Gugl i Amazon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD i Francuska blizu dogovora o oporezivanju tehnoloških giganata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2019

Sjedinjene Države i Francuska se približavaju dogovoru o oporezivanju internet-giganata, čime bi bilo izbegnuto uvođenje američke takse na uvoz francuskog vina, izjavili su u ponedeljak neimenovani francuski zvaničnici. Dva zvaničnika su rekla da je na sinoćnoj večeri tokom samita G7 u Bijaricu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

MAKRON PRINUĐEN NA DOGOVOR Upalila Trampova pretnja da će da uvede porez na francusko vino

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019

Postignut kompromis o porezu na prihode internet giganata..Francuski i američki pregovarači postigli su danas kompromisan sporazum o francuskom porezu na prihode internet giganata, nakon što je američki predsednik Donald Tramp zapretio uvođenjem poreza na francusko vino...Kompromisno rešenje je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.