Izvor: Piplmetar.rs, 12.Maj.2023, 08:30

SAD: Tramp uložio žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje novinara

Bivši američki predsednik Donald Tramp potvrdio je danas da je položio žalbu na odluku porote federalnog suda na Menhetnu, koja ga je u utorak proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu novinara magazina i koledža. Jean Carroll i nagradila njenih pet miliona dolara odštete.
Devedesetih je Donald Tramp seksualno zlostavljao novinarku >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << I. Džin Kerol, a potom je oklevetao tako što je žigosao kao lažovnicu, prema odluci sudske porodice, preneo je ranije Rojters, uz ocenu da je to udar na Trampovu kampanju za demokratsku predsednicu.
Tokom građanskog suđenja, Kerol (79) je svedočio da je Tramp (76) silovao u robnoj kući Bergdorf Goodman na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a potom proglašenom odlukom verzije seksualnih delikata koja je, prema njenim rečima, „ puna prevara i laž“.
Međutim, porota je utvrdila da Tramp nije silovao Kerol, već da ju je seksualno napao.
Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu odlučila je, posle rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za odštetu i štetu pričinjenu Kerol.
BONUS VIDEO: Tramp je prvi predsednik SAD kome se sudi, ali jedan je takođe osuđen

Detaljnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.