SAD: Rusija je konkurent i to poprilično žestok

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2020, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija je konkurent i to poprilično žestok

Sjedinjene Američke Države na Rusiju gledaju kao na konkurenta, a ne kao na neprijatelja, izjavio je zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Dejvid Hejl.
„Rusija je konkurent, i to poprilično žestok, ponekad čak i inovativan, ali konkurent. Predsednik Donald Tramp je u više navrata govorio da se Amerika zalaže za dobre odnose sa Rusijom, pa su i vrata za dijalog toj zemlji uvek otvorena“, rekao je Hejl u intervjuu za bugarske medije. Čelnik američkog Stejt departmenta je izjavio i da SAD i Rusija imaju stalne kontakte u vezi sa brojnim pitanjima, počev od Ukrajine, Sirije i Severne Koreje, preko kontrole naoružanja, pa sve do Bliskog istoka. Hejl je naveo i da je lično predvodio pregovore sa ruskim kolegama o raznim pitanjima. Hejl je dao intervju bugarskim medijima povodom nedavnog puštanja u rad gasovoda „Turski tok“, te je, s tim u vezi, još jednom rekao da su SAD protiv toga, jer se na taj način „pojačava politički uticaj Rusije u Evropi“.  
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.