Rohani: Tramp treba da se seti i broja 290

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Tramp treba da se seti i broja 290

Predsednik Irana Hasan Rohani upozorio je da niko ne treba da preti njegovoj zemlji.
Donald Tramp je 4. januara na Tviteru naveo da Teheran treba da zna da SAD imaju na meti 52 lokacije u Iranu, što simboliše 52 američka taoca koje su Iranci 1979. držali u američkoj ambasadi u Teheranu.

"Neke od njih su na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veoma visokom nivou i važne za Iran i iransku kulturu, i te mete, i sam Iran, biće pogođene veoma brzo i veoma jako. SAD ne žele više pretnji", poručio je Tramp.
Odgovor je na istoj društvenoj mreži stigao od iranskog predsednika Hasana Rohanija.
"Oni koji se pozivaju na broj 52 trebalo bi da se sete i broja 290", napisao je Rohani na Tviteru, aludirajući na broj Iranaca poginulih 1988. godine, kada je američki ratni brod oborio iranski avion.

"Nikada ne pretite iranskoj naciji", naveo je Rohani.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.