Rohani: Obogaćujemo više uranijuma nego pre sporazuma

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Obogaćujemo više uranijuma nego pre sporazuma

Predsednik Irana Hasan Rohani u televizijskom obraćanju rekao da ta zemlja sada obogaćuje više uranijuma nego što je to činila pre potpisivanja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama 2015. godine.
Hasan Rohani je rekao da je pritisak na Iran pojačan, prenosi Rojters.

"Mi nastavljamo da napredujemo. Obogaćujemo više uranijuma nego pre potpisivanja sporazuma", rekao je Rohani. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Iran je postepeno počeo da smanjuje poštovanje odredbi nuklearnog sporazuma nakon što se američki predsednik Donald Tramp u decembru 2018. godine jednostrano povukao iz sporazuma i uveo nove sankcije Teheranu.
Iran je početkom januara saopštio da će obustaviti izvršavanje obaveza iz nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Napredujemo, obogaćujemo više uranijuma nego pre sporazuma"

Izvor: B92, 16.Jan.2020

Iran sada obogaćuje više uranijuma nego što je to činio pre potpisivanja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama 2015. godine, kaže predsednik Hasan Rohani..."Pritisak na Iran je pojačan, ali mi nastavljamo da napredujemo. Obogaćujemo više uranijuma nego pre potpisivanja sporazuma", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.