RT: Tramp tvrdi da Bajden i njegov sin koriste kokain

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2023, 15:33

RT: Tramp tvrdi da Bajden i njegov sin koriste kokain

 
Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je predsednika Džoa Bajdena i njegovog sina zbog otkrića kokaina u Beloj kući, sugerišući da je možda pripadao njima. Prema američkim zvaničnicima, niko od Bajdenovih nije bio prisutan u vreme kada je zaliha pronađena.
U nedelju su agenti Tajne službe pronašli „malu torbu sa rajsferšlusom“ sa belim prahom u zapadnom krilu, što je dovelo do evakuacije Bele kuće. Kasnije je zvaničnik Tajne službe potvrdio za Si-En-En da je prah zaista kokain. Komentarišući ovo pitanje, sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer izjavila je da je Bajdenova administracija uverena da će istraga „doći do dna“ incidenta, napominjući da je supstanca pronađena u „području koje je veoma prohodno“ i koje redovno posećuje mnogo posetilaca. Međutim, bivši američki predsednik Donald Tramp ponudio je drugačiji pogled na incident. „Da li neko zaista veruje da je KOKAIN pronađen u zapadnom krilu Bele kuće, veoma blizu Ovalne kancelarije, za upotrebu bilo kome osim Hantera i Džoa Bajdena“, napisao je Tramp na svojoj stranici na TruthSocial u sredu. Takođe je predvideo da će „mediji lažnih vesti uskoro početi da govore da je pronađena količina bila ’veoma mala’ i da to zapravo nije bio KOKAIN“, već odobreni lek kao što je aspirin, i „priča će nestati“. Tramp, koji je prošle jeseni najavio planove da traži reizbor, što je izazvalo široka očekivanja o revanšu sa Bajdenom 2024. godine, nije bio jedini republikanac koji se rugao američkoj administraciji zbog pronađene droge. Guverner Floride Ron Desantis, još jedan kandidat u predsedničkoj trci 2024, izjavio je u sredu: „Mislim da mnogi od nas veruju da je Bajdenova administracija \'poduvala\' na mnogo frontova. Ali pretpostavljam da je to malo bukvalnije nego što sam čak i mislio.“ U sredu je izvor upoznat sa istragom koja je u toku izjavio za Politiko da su šanse da se pronađe krivac male. On je sugerisao da bi „čak i da postoje nadzorne kamere“ bilo teško identifikovati vlasnika kokaina osim ako nije „mahao njime“. „Taj deo je prometan. Ljudi tuda prolaze sve vreme“, dodao je zvaničnik.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.