RT: SAD izlaze iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD izlaze iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Izvor: Vostok / RT

Američki predsednik Donald Tramp je tokom telefonskog razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom rekao da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, prenosi "Nju jork tajms".
 
Breaking News: President Trump will withdraw from the Iran nuclear deal, he told the French president, fulfilling a campaign vow but alienating European allies https://t.co/nVSxQIVnm2
— The New York Times (@nytimes) May 8, 2018

Prema navedenom, američka strana se priprema da obnovi sve sankcije koje su suspendovane Iranu po zaključenju nuklearnog sporazuma, kao i da uvede dodatne.

Pre toga, Tramp je rekao da je nakon razgovora s Makronom počeo da razmatra situaciju oko iranskog nuklearnog sporazuma na "drugačiji način".

Teheran je saopštio o spremnosti za bilo koji scenario u slučaju da se SAD odluče da se povuku iz nuklearnog sporazuma.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je svojim kolegama iz Velike Britanije, Nemačke i Francuske da američki predsednik neće prihvatiti predlog za izmenu Sporazuma (Zajednički sveobuhvatni plan akcije).

Kako se saopštava Pompeo je to saopštio svojim evropskim kolegama tokom telefonskog razgovora.

Tokom razgovora Pompeo se zahvalio na naporima koji su učinjeni kako bi se osiguralo da se SAD ne povuku iz sporazuma, ali je jasno stavio do znanja da je Tramp bio izričit da donese drugačiju odluku.

Međutim, Pompeo nije isključio mogućnost nastavka pregovora nakon što Tramp da zvaničnu izjavu.



Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2018

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će ponovo uvesti sankcije Iranu, i to "najvišeg stepena"...Tramp je upozorio da bi i druge zemlje mogle biti sankcionisane..."Jasno je da SAD ne mogu da spreče iransku nuklearnu bombu sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.