RT: „Nije loše“: Tramp predložio da se protiv uragana bori bacanjem nuklearnih bombi

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Nije loše“: Tramp predložio da se protiv uragana bori bacanjem nuklearnih bombi

  Uragani redovno nanose štetu SAD-u, pa bismo ih možda trebali bombardovati nuklearnim bombama pre nego što dođu do obale? - Ovo je predlog koji je, kako se navodi, izneo američki predsednik Donald Tramp. Prema navodima "Aksiosa", Tramp je u više navrata sugerisao visokim zvaničnicima za nacionalnu bezbednost da istraže mogućnost upotrebe nuklearnog oružja za sprečavanje uragana da dođu do Sjedinjenih Američkih Država.
Izdanje navodi da je nakon sastanka o uraganima u Beloj kući američki predsednik saopštio: "Shvatio sam. Shvatio sam. Zašto ne bacimo nuklearne bombe?". Zatim je detaljnije opisao svoj genijalni predlog: „Oni (uragani) se formiraju kod obale Afrike, onda se kreću preko Atlantika, a mi ih udarimo u sami centar i raštrkamo uragan. Zašto to ne možemo da uradimo?“, rekao je Tramp. Zvaničnici na sastanku su saopštili Trampu da će "razmotriti" njegovu ideju. Veruje se da je vrhovni komandant preporučio bombardovanje uragana i u nekoliko drugih slučajeva, iako je u nekim drugim slučajevima predložio konvencionalno oružje. Predlog nikada nije ušao u formalni proces razmatranja, prenosi "Akios" pozivajući se na izvore. Bela kuća je odbila da komentariše navode, ali je neimenovani visoki zvaničnik branio Trampa, tvrdeći da istraživanje načina sprečavanja smrtonosnih uragana od udaranja na američko kopno „nije loše“. Zabrinjavajuće, Tramp je zapravo daleko od prve osobe koja je predložila da se baci nuklearna bomba na uragane koji se približavaju kopnu. Ideja datira još decenijama, a njena očigledna široka popularnost čak je naterala Nacionalnu upravu za okeane i atmosferu da na svojoj veb stranici objasni zašto bacanje nuklearnih bombi na uragane „nije dobra ideja“. Procureli detalji raznovrsnih predloga Trampa često su tema svetskih medija. Prošle nedelje je otkriveno da je američki predsednik poželeo da kupi Grenland, pokrećući veliku diplomatsku svađu sa vlasnikom teritorije, Danskom. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.