RAZBIO GA! 100 MILIONA REGISTROVANIH KORISNIKA! Sada se u celu priču uključio i DONALD TRAMP!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 08:02

RAZBIO GA! 100 MILIONA REGISTROVANIH KORISNIKA! Sada se u celu priču uključio i DONALD TRAMP!

Sukob aplikacija se zaoštrava.

Nova aplikacija Treds (Threads) kompanije Meta Platforms nastavlja da obara rekorde, i za samo pet dana od lansiranja u Severnoj Americi prevazišla je broj od 100 miliona registrovanih korisnika.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Meta i društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) saopštio je ove rezultate i naveo da je po brzini registrovanja svrgnuta platforma ChatGPT.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Threads postavlja rekorde u porastu broja korisnika od svog lansiranja u prošlu sredu, a poznate ličnosti, političari i drugi “njuzmejkeri” pridružuju se platformi koju analitičari vide kao prvu ozbiljnu pretnju aplikaciji za mikroblogovanje Tviter (Twitter) u vlasništvu Ilona Maska (Elon Musk), velikog Zakerbergovog rivala i po bogatstvu i po uticaju, piše Rojters.

– To je uglavnom organska potražnja, a još nismo ni uključili mnoge planirane promocije – rekao je Zakerberg u postu na Threads-u.

Tviter je od jula prošle godine imao skoro 240 miliona dnevnih aktivnih korisnika, čije akcije se mogu unovčiti, prema poslednjem javnom obelodanjivanju kompanije pre Maskovog preuzimanja, iako podaci nezavisnih internet analitičara ukazuju da je broj korisnika ove mreže opao od tada.

Twitter-ov saobraćaj je opao za 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu u danima nakon pokretanja Threads-a, u poređenju sa četiri procenta koliko je izgubio u istom periodu prošle godine, pišu mediji.

Ali rat marketinškim kampanjama i saopštenjima se nastavlja, pa je Mask objavio tvit u kome kaže kako bi "Twitter ove nedelje mogao da postigne novi rekord".

Iako Threads nije prvi pokušaj da se izazove Twitter, drugi konkurenti kao što su Mastodon, Bluesky, Truth Social i T2 ostaju relativno mali po broju korisnika.

Mastodon ima oko 7,7 miliona ukupnih korisnika, a Bluesky, nova usluga koju podržava suosnivač Twittera Džek Dorsi (Jack Dorsey), prijavila je 265.000 korisnika od pokretanja svoje beta verzije u februaru i ima listu čekanja za još oko dva miliona ljudi.

Dve platforme društvenih medija usmerene ka političkim konzervativcima – GETTR i Truth Social, koje je osnovao bivši predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) imaju procenjenih 144.000, odnosno 607.000 korisnika mesečno, prema podacima medija.

Mask je odgovorio na Threads ismevajući ga i preteći da će tužiti Metu, navodeći da je veliki društveni mediji koristio svoje poslovne tajne i druge poverljive informacije da bi napravio novu aplikaciju. Tu tvrdnju bi, kažu pravni stručnjaci, bilo teško dokazati.

Osobine Threadsa svakako jako liče na Twitter. Omogućava postove dužine do 500 slovnih znakova i podržava linkove, fotografije i video zapise u trajanju do pet minuta. Aplikacija takođe još uvek nema funkciju direktne razmene poruka i nedostaje joj desktop verzija na koju se oslanjaju određeni korisnici, kao što su poslovne organizacije.

Takođe mu trenutno nedostaju heštegovi i funkcije pretraživanja ključnih reči, što ograničava njegovu privlačnost oglašivačima.

Ipak, analitičari kažu da bi previranja na Twitteru, uključujući i galamu zbog nedavno nametnutih ograničenja broja tvitova koje korisnici mogu da vide, mogla pomoći Threads-u da privuče razočarane grupe korisnika, koji sada već ima 100 miliona registrovanih korisnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.