Preminula Trampova starija sestra

Izvor: VOA, 14.Nov.2023, 00:01

Preminula Trampova starija sestra

Marijen Tramp Beri, starija sestra bivšeg predsednika Donalda Trampa i penzionisana federalna sutkinja, preminula je u 87. godini, potvrdio je sin bivšeg predsednika. "Jutros sam saznao da mi je tetka preminula", rekao je Donald Tramp Mlađi reporterima ispred sudnice na Menhetnu gde je svedočio u civilnoj parnici koja se vodi protiv njegovog oca zbog finansijskih malverzacija. "Veoma sam blizak sa njenim unukom, stalno se družimo i ovo je težak dan za porodicu", izjavio je. Marijen Tramp Beri preminula je u svojom domu na Menhetnu i pronađena u ponedeljak rano ujutru, objavili su mediji. Tadašnji predsednik Ronald Regan imenovao ju je za sutkinju federalnog suda u Nju Džersiju 1983, a kasnije je postala sutkinja federalnog apelacionog suda, gde ju je imenovao Bil Klinton. Penzionisala se 2019. godine, u sred istrage o porezima njene porodice. Dok je Tramp bio predsednik, Beri je uglavnom izbegavala publicitet, ali ga je privukla kada je njena bratanica Meri Tramp objavila da je tajno snimila svoju tetku dok je promovisala knjigu u kojoj je kritikovala bivšeg predsednika. Na snimku, Beri se čuje kako oštro kritikuje svog brata, a u jednom trenutku je rekla da "nema principe" i da je "surov" čovek. Donald Tramp nije još javno komentarisao smrt svoje sestre. Tramp, koji je bio jedan od petoro dece, sada ima samo jednu živu sestru - Elizabet Tramp Grau. Mlađi brat bivšeg predsednika Robert Tramp preminuo je 2020, u 72. godini. Tramp je održao komemoraciju u Beloj kući u njegovu čast. Njegov stariji brat Fred preminuo je od srčanog udara sa 42 godine, a porodica je smatrala da je alkoholizam doprineo njegovoj ranoj smrti.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula najstarija sestra Donalda Trampa

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2023

NJUJORK - Najstarija sestra bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa Merijen Tramp Beri preminula je danas u 87. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.