Predstavnički dom pokreće istragu protiv Trampa

Izvor: B92, 24.Sep.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički dom pokreće istragu protiv Trampa

Vašington -- Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuće formalnu istragu o tome da li bi predsednik Donald Tramp trebalo da bude opozvan.

Pokretanje istrage najavila je predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi.

Prethodno je demokratski kongresmen Ričard Nil posle razgovora sa Pelosijevom rekao da se istraga pokreće zbog toga što je Tramp tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu.

Nil nije izneo detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome kako će se voditi formalna istraga o mogućem opozivu, impičmentu Trampa, prenosi Rojters.

Demokrate su najavile da će pozvati Trampa na odgovornost zbog navodne pretnje Ukrajini koja uključuje prekid američke pomoći, ako ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ne pokrene "istragu" protiv bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena koji je i mogući kandidat demokrata na sledećim predsedničkim izborima.

Proces opoziva predsednika može da se pokrene u slučaju veleizdaje, korupcije, kriminala. Iako su procesi impičmenta pokretani i ranije, nijedan američki predsednik nije tako smenjen.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.