Predsednik Tramp objavio video iz bolnice: Osećam se mnogo bolje

Izvor: VOA, 04.Okt.2020, 01:51

Predsednik Tramp objavio video iz bolnice: Osećam se mnogo bolje

Predsednik Donald Tramp poručio je Amerikancima u video snimku iz svoje bolničke sobe u subotu uveče da se "oseća mnogo bolje" i da se nada da će se "uskoro vratiti na posao". Tokom dana, javnost je čula kontradiktorne poruke iz Bele kuće o njegovom zdravstvenom stanju, posle dijagnoze da ima Kovid-19. U snimku od četiri minuta, objavljenom na Tviteru, predsednik Amerike je, delujući umorno, rekao da se "nije osećao najbolje" kada je stigao u vojno-medicinski centar Volter Rid, te da će narednih nekoliko dana biti ključno u njegovoj borbi protiv koronavirusa.  "Naredni period od nekoliko dana biće pravi test, videćemo šta se događa", rekao je Tramp, sedeći za stolom ispred američke zastave. Predsednik se, na samom početku, zahvalio osoblju bolnice Volter Rid na radu, kao i građanima i svetskim liderima na porukama podrške. Takođe je poručio da se prva dama Melanija dobro oseća i oporavlja. Tim lekara Bele kuće u subotu ujutru je saopštio da se Trampovo stanje popravlja i da on već pominje povratak u Belu kuću. Međutim, nekoliko minuta kasnije, šef osoblja Bele kuće Mark Medouz reporterima je preneo manje ružičastu procenu, navodeći da su "predsednikovi vitalni znaci u protekla 24 sata bili zabrinjavajući a narednih 48 sati biće ključno. Još nismo na jasnom putu ka punom oporavku."  Medouz, koji je sa novinarima prvo razgovarao pod uslovom da ne bude imenovan, kasnije je promenio ton i izjavio za Rojters da je Tramp "veoma dobro" i da su lekari "zadovoljni njegovim vitalnim znacima." Nije pojasnio kontradiktornosti u svojim komentarima. Predsednik Tramp prebačen je helikopterom iz Bele kuće u Volter Rid oko 17 sati nakon što je objavio da ima koronavirus. Zvaničnici administracije, koji su taj potez opisali kao meru predostrožnosti, rekli su da će predsednik ostati u bolnici nekoliko dana. Jedan izvor koji je obavešten o Trampovom stanju, navodi da je predsednik dobio dodatni kiseonik pre nego što je prebačen u bolnicu. Odluka da se predsednik hospitalizuje doneta je pošto je imao teškoće u disanju a nivo kiseonika mu je opao, naveo je upućeni izvor, kako prenosi agencija Rojters. Lekar Bele kuće Šon Koneli rekao je reporterima ispred bolnice u subotu da Tramp nije imao probleme sa disanjem i da nije dobio kiseonik u Volter Ridu. On nije hteo da prognozira kada će predsednik biti pušten iz bolnice.  Doktor Ameš Adalja, profesor za nove infektivne bolesti na Univerzitetu Džons Hopkins izjavio je za Rojters da, "ukoliko je osoba hospitalizovana, to se više ne smatra blagim slučajem virusa", ali je rekao da je teško proceniti Trampov medicinski status na osnovu informacija koje su pružili njegovi lekari.  Dijagnoza da boluje od Kovida 19 je najnoviji udarac za republikanskog predsednika, koji prema istraživanjima javnog mnjenja zaostaje za demokratskim rivalom Džoom Bajdenom pred predsedničke izbore 3. novembra.  
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp iz bolnice: Osećam se bolje, narednih nekoliko dana su stvarni test

Izvor: RTS, 04.Okt.2020

Predsednik SAD Donald Tramp obratio se video-porukom na Tviteru iz kancelarije u bolnici Volter Rid i poručio da se oseća mnogo bolje i da se nada da će se “uskoro vratiti“. . Donald Tramp je u četvorominutnoj poruci na Tviteru rekao da se "nije osećao tako dobro"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.