Poslednja prepreka koju će Tramp zgaziti?

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 09:56

Poslednja prepreka koju će Tramp zgaziti?

Miljenik američke desnice Donald Tramp i njegova bivša ambasadorka u UN-u Niki Hejli sučeljavaju se danas na republikanskim predizborima u Nju Hampširu.

To bi moglo biti presudno u trci za Belu kuću među konzervativcima.

Iako je Hejli dovela u pitanje njegovu mentalnu sposobnost i upozorila da bi još jedan Trampov predsednički mandat doneo "kaos", ankete pokazuju da bi njena kandidatura mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti tek mala prepreka na Trampovom putu do Bele kuće.

"Ako želite kandidata gubitnika kom je Amerika na zadnjem mestu, glasajte za Niki Hejli", rekao je Tramp u završnom obraćanju na malom, ali živahnom skupu u selu Lasoniji.

"Ali, ako želite predsednika koji svaki put stavlja Ameriku na prvo mesto, glasaćete za Donalda J. Trampa."

Tramp je u anketama ispred Hejli za gotovo 20 postotnih bodova uoči drugih republikanskih predizbora.

Nju Hempšir se smatra biračkim telom koje je prijateljskije raspoloženo prema Hejli od bilo kojeg drugog mesta, pa će njena budućnost na sledećim predizborima biti neizvesnija bez pobede ili tesnog poraza u Nju Hempširu.

Tramp (77) je već premoćno pobedio na prvim republikanskim predizborima u Ajovi prošle sedmice, dok je Hejli bila tek treća.

Nakon gužva sa 14 kandidata za republikansku predsedničku nominaciju, lista se raščistila i pretvorila u borbu jedan na jedan nakon što je guverner Floride Ron Desantis, koji je u Ajovi bio drugi, u nedelju odustao od kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.