Izvor: RTS, 22.Okt.2020, 20:10

Poslednja debata Trampa i Bajdena – šansa za civilizovaniju raspravu ili novu sramotu

Ostalo je manje od dve nedelje do američkih izbora. Predsednički kandidati republikanaca i demokrata, Donald Tramp i Džozef Bajden, učestvovaće večeras na drugoj i poslednjoj debati.
Posle prve debate, koju su mnogi ocenili kao najveću sramotu u modernoj američkoj istoriji, očekivanja su da će ova proteći u civilizovanijoj atmosferi.

Debata će imati šest tema – borbu protiv koronavirusa, položaj američke porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rasno pitanje, klimatske promene, nacionalnu bezbednost i način vođenja države.
Došlo je i do izvesnih promena u pravilima, pa će tokom uvodnih dvominutnih izlaganja kandidata mikrofon biti uključen samo onome ko govori, kako bi se izbeglo upadanje u reč, prekidanje i razmena uvreda.
Očekuje se da će najviše polemike biti oko koronavirusa, a pretpostavlja se da će predsednik Tramp pokušati da nametne pitanje poslova Bajdenovog sina Hantera u Ukrajini i Kini.
Džo Bajden od subote nije učestvovao na predizbornim skupovima pripremajući se za debatu, a u sredu ga je na skupu u Filadelfiji zamenio bivši predsednik Barak Obama, kojem je to bilo prvo pojavljivanje u kampanji.
Prepucavanje Obame i Trampa kao uvertiraBivši predsednik Obama u Filadelfiji nije štedeo kritike na Trampov račun, pa je rekao da su milijarderi kojima su smanjeni porezi jedini ljudi kojima je zaista bilo bolje u poslednje četiri godine. 
"Čak i sada Tramp nije produžio olakšice za milione porodica koje krpe kraj s krajem. Međutim, on nastavlja svoje poslove s Kinom i kako smo saznali u poslednjih 48 sati, ima tajni račun tamo. Možete li da zamislite šta bi meni radili da sam imao tajni račun dok sam bio u kampanji", upitao je Obama.
Donald Tramp mu nije ostao dužan, pa je podsetio Obamu da se njegovo učešće u kampanji Hilari Klinton neslavno završilo.
"Predsednik Obama vodi kampanju za pospanog Džoa. To je dobra stvar. Niko nije vodio kampanju intenzivno kao on za nepoštenu Hilari. I znate kako se završilo – ja sam pobedio. Mislim da je te večeri najtužniji posle nje upravo bio Barak Husein Obama", rekao je Tramp.
Više od 67 miliona Amerikanaca već je glasalo putem pošte ili lično, na biračkim mestima koja su otvorena ranije, što je znatno više nego pre četiri godine.
Ankete i dalje daju Bajdenu prednost od oko devet procenata, a večerašnja debata mogla bi da je poveća ili smanji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obećanja u Nešvilu, predsednik uspeha ili predsednik nauke

Izvor: RTS, 23.Okt.2020, 00:03

Donald Tramp i Džo Bajden razmenili teške optužbe u Nešvilu. Tramp najavio ”propast” ako na izborima pobedi kandidat demokrata. Bajden obećao milione novih radnih mesta. Debata protekla bez incidenata. . Posle burne prve debate došlo je do izvesnih promena u pravilima,...

Nastavak na RTS...

Tramp i Bajden, debata bez golova

Izvor: RTS, 23.Okt.2020

Kažu da je najgore kada se posle debate priča o moderatoru, ali ovoga puta Kristen Voker je to pravilo pogazila. Ona je pravi pobednik debate u kojoj je bilo malo krvi, a gard se držao visoko. . Ako je prva debata Trampa i Bajdena ličila na krvavu uličnu tuču, druga...

Nastavak na RTS...

Predsednički izbori u Americi 2020: Odbrojavanje – republikanska prošlost Dženifer Lorens, Bajdenov sarkazam i Trampovi vicevi

Izvor: Danas, 23.Okt.2020

Do kraja predsedničkih izbora u Americi ostalo je još 11 dana, a predsednički kandidati učestovali su u poslednjoj debati uoči glasanja 3. novembra. Džo Bajden je nazvao Donalda Trampa Abrahamom Linkolnom – ali nije to ozbiljno mislio. Tramp nije shvatio šalu, iako je čovek koji voli da se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.