Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Kim Džong Un shvatio da denuklearizacija mora da bude brza

Kim Džong Un je "shvatio" da denuklearizacija Severne Koreje mora da bude "brza", izjavio je danas u Seulu šef američke diplomatije Majk Pompeo i dodao da sankcije Pjongjangu ne mogu da budu ukinute pre kraja tog procesa.

"SAD ostaju i dalje posvećene primeni potpune denuklerarizacije, koja bi trebalo da bude proverljiva i nepovratna", rekao je Pompeo novinarima posle sastanka s kolegama Južne Koreje i Japana.

U dokumentu koji su američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Donald Tramp i Kim potpisali na istorijskom samitu održanom u utorak, ne pominje se formulacija "proverljiva i nepovratna" denuklearizacija.

"Mislimo da je Kim Džong Un shvatio da je situacija hitna i da to sve treba da bude brzo sprovedeno", dodao je Pompeo navodeći da sankcije Pjongjangu uvedene zbog nuklearnih i balističkh proba ne mogu da budu ukinute dok se ne završi proces denuklearizacije.

Šefica južnokorejske diplomatije Kang Kjung Va izjavila je sa svoje strane na istoj konferenciji za novinare da je njena zemlja solidarna sa SAD pošto je Tramp na iznenađenje svih najavio kraj zajedničkih vojnih vežbi.

"Savez između Južne Koreje i SAD nikada nije bio jači", rekla je južnokorejska ministarka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Kim Džong Un shvatio da denuklearizacija mora da bude brza

Izvor: Beta Video, 14.Jun.2018

SEUL - Kim Džong Un je ``shvatio`` da denuklearizacija Severne Koreje mora da bude ``brza``, izjavio je danas u Seulu šef američke diplomatije Majk Pompeo i dodao da sankcije Pjongjangu ne mogu da budu ukinute pre kraja tog procesa. ``SAD ostaju i dalje posvećene primeni potpune denuklerarizacije,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Pompeo: Denuklearizacija, pa tek onda ublažavanje sankcija

Izvor: VOA, 14.Jun.2018

Državni sekretar SAD Majk Pompeo negirao je u četvrtak informacije iz severnokorejskih medija prema kojima je predsednik SAD Donald Tramp pihvatio, tokom Singapurskog samita sa Km Džong Unom, da postepeno ukida sankcije protiv Pjongjanga, rekavši da je Tramp bio vrlo jasan po pitanju koraka u tom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.