Počnije... I ne može mu niko ništa

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 08:10

Počnije... I ne može mu niko ništa

Bivši američki predsednik Donald Tramp stigao je u Majami, gde bi trebalo da se pojavi pred saveznim sudom danas u 15 sati po lokalnom vremenu.

Protiv Trampa se vodi procesa zbog optužbi za krivična dela koja uključuju nezakonito čuvanje poverljivih dokumenata, prenosi Rojters. Tramp je poručio da je nevin i da će nastaviti svoju kampanju za predsedničke izbore 2024.

"Nadam se da cela zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gleda šta radikalna levica radi Americi", napisao je Tramp na svojoj mreži Truth Social, pre nego što je privatnim avionom na kome je velikim slovima ispisano njegovo prezime, odleteo za Floridu.

Bivši predsednik SAD, koji u sredu puni 77 godina, uputio se iz golf kluba u Bedminsteru u Nju Džersiju u vozilu sa pratnjom ka aerodromu u Njuarku, gde ga je čekao avion kojim je otputovao u Majami.

Njegove pristalice čekale su ispred golf kluba u Majamiju čiji je vlasnik Tramp, budući da će on tu provesti noć. Istraživanje Rojtersa i Ipsosa koje je objavljeno u ponedeljak, pokazuje da 81 odsto republikanaca veruje da su optužbe protiv Trampa politički motivisane.

Anketa takođe pokazuje da Tramp i dalje ubedljivo vodi u stranačkoj trci za nominaciju za predsedničkog kandidata.

U intervjuu za Politiko, Tramp je obećao da će nastaviti sa predsedničkom kandidaturom, čak i ako bude osuđen.

Optužnica koja je otpečacena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa čuvanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Trampa optužnica tereti za ugrožavanje nacionalne bezbednosti, a optužbe iz Zakona o špijunaži predviđaju značajne zatvorske kazne, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.