Počelo suđenje reperu: Za njegovo puštanje iz zatvora založio se i Donald Tramp

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje reperu: Za njegovo puštanje iz zatvora založio se i Donald Tramp

Američki reper A$AP Roki izjasnio se da nije kriv za tuču i napad nakon koncerta u Stokholmu.

Reper, čije je pravo ime Rakim Majers, prisustvovao je prvom danu suđenja povodom incidenta u Stokholmu 30. juna. Roki je optužen za nanošenje telesnih povreda i nalazi se u pritvoru u švedskoj prestonici Stokholmu.

Majers je uhapšen 3. jula nakon tuče o kojoj postoji video zapis. Još dvojica muškaraca koji su bili sa njim u trenutku kad je izbila tuča optuženi su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za napad. Muzičar je izjavio da je njegovo društvo pratila grupa ljudi i da je delovao u samoodbrani.

Roki tvrdi da je žrtva provocirala njega i još dvojicu njegovih kolega. U slučaju da bude osuđen, američkom reperu preti i do dve godine zatvora.

Američki predsednik Donald Tramp takođe se umešao u ovaj slučaj, kako kaže, na molbu prve dame SAD Melanije Tramp i poznatog američkog repera Kanjea Vesta.

Uprkos prvim pozitivnim kontaktom sa premijerom Švedske Stefanom Lofvenom, Tramp je kasnije na Tviteru napisao da je razočaran, jer je premijer rekao da se neće mešati u suđenje Rokiju. Tramp je ponudio da plati kauciju za repera, ali Švedska nema takav sistem u svom prvosuđu.

Inače, tridesetogodišnji reper bio je u Stokholmu zbog učestvovanja na "Smash" festivalu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

A$AP Rocky pred sudom u Švedskoj, tvrdi da nije kriv za tuču

Izvor: Tracara.com, 31.Jul.2019

Američki reper A$AP Rocky, za kojeg se založio i američki predsednik Donald Trump tražeći od Švedske da ga pusti na slobodu, izjasnio se pred švedskim sudom da se ne oseća krivim za optužnicu koja ga tereti za nanošenje telesnih povreda. Advokat muzičara Slobodan Jovičić kazao je sudiji...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.