Pejtriotsi pobednici Superboula

Izvor: VOA, 04.Feb.2019, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejtriotsi pobednici Superboula

Tim Nju Ingland Pejtriotsa pobednik je finala nacionalnog šampionata u američkom fudbalu - Superboula. Oni su u Atlanti savladali Los Anđeles Remse rezultatom 13:3. Pejtriotsi su do sada igrali u 11 finala, ovo je bilo treće zaredom. Prošle godine su izgubili od Filadelfija Iglsa. Remsi su u finalu četvrti put, a 2002. su već izgubili od Pejtriotsa. Predsednik Donald Tramp je rekao da je utakmicu gledao sa 700 ljudi u rizortu Mar a Lago na Floridi i predvideo je pobedu Pejtriotsa, uz opasku da postoji "sjajna hemija" u timu. Superboul je jedan od najgledanijih programa na televiziji svake godine, a mnogi Amerikanci organizuju gledanje utakmice u svojim kućama. Mnoge ne privlači sport, ali ih privlače reklame koje su obično napravljene specijalno za Superboul. Prema podacima organizacije AdWeek - reklamni spot od 30 sekundi košta više od 5 miliona dolara! U poluvremenu nastupaju muzičke zvezde. Ove godine nastupili su reperi Trevis Skot i Big Boi kao i grupa Marun 5. Navodno su svi pristali da se pojave u poluvremenu pod uslovom da se NFL saglasi da deo sredstava uplati u dobrotvorne svrhe.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pejtriotsi pobjednici Superbowla

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2019

Nju Ingland Pejtriotsi ponovo su šampioni u američkom fudbalu, pošto su u finalu, Superbowlu, najvećem sportskom i medijskom događaju u SAD, sinoć u Atlanti savladali Los Anđeles Remse sa 13:3.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.