Panika u SAD: Beri sve bliža Nju Orleansu, grad strahuje od reprize 2005.

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u SAD: "Beri" sve bliža Nju Orleansu, grad strahuje od reprize 2005.

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje dok se tropska oluja Beri približava Nju Orleansu.

Nju Orleans se priprema na obilnu kišu i sa strahom se priseća uragana Katrina koji je pogodio grad 2005. godine, piše Indeks.

Oluja bi trebalo u petak uveče ili u subotu ujutru da se pretvori u uragan, neposredno pre nego što stigne do obale Luizijane, objavio je Nacionalni centar za uragane.

Nevreme je poslednjih dana u Nju Orleansu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izazvalo velike poplave.

Kako piše Hina, a prenosi Indeks, prema Centru za uragane, snaga vetra se pojačala na 80 kilometara po času uz snažne udare, a oluja bi mogla da izazove potencijalno smrtonosne poplave u obalnim područjima i duž reka.

"Veliki deo Luizijane će pogoditi obilni pljuskovi", upozorio je guverner te države Džon Bel Edvards kojem je Tramp odobrio proglašenje vanrednog stanja.

Ta mera određena je u četvrtak uveče i omogućuje saveznim agencijama sudelovanje u pomoći.

Američki predsednik je pozvao stanovnike tih područja da slede upute saveznih i lokalnih vlasti.

"Molim vas budite pripremljeni, oprezni i na sigurnom", napisao je na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredno stanje u Luzijani, Nju Orleans se sprema za oluju "Beri"

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2019

NJU ORLEANS - Američki predsjednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Luzijijani dok se tropska oluja "Beri" približava Nju Orleansu čiji žitelji su se prethodnih dana već suočili sa poplavama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tropska oluja približava se New Orleansu, proglašeno vanredno stanje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2019

Američki predsjednik Donald Trump proglasio je vanredno stanje dok se tropska oluja Barry približava New Orleansu koji se u petak priprema na obilnu kišu i sa strahom se prisjeća uragana Katrina koji je pogodio grad 2005.  Oluja bi se trebala u petak navečer ili subotu ujutro pretvoriti u uragan,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vanredno stanje u Nju Orleansu zbog uragana

Izvor: Danas, 12.Jul.2019

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je vanredno stanje na području Nju Orleansa u iščekivanju tropske oluje Beri, a Nacionalni centar za uragane objavio je da će između petka i subota oluja prerasti u uragan, neposredno pre nego što njen centar dospe do obale Lujzijane. Članak Vanredno stanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.