Pad tržišta: Trump nazvao trojicu direktora najvećih američkih banaka

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2019, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad tržišta: Trump nazvao trojicu direktora najvećih američkih banaka

NEW YORK - Američki predsjednik Donald Trump održao je konferencijski razgovor s direktorima tri najveće američke banke tijekom oštrog burzovnog pada u srijedu, izvijestio je CNBC pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Trump je razgovarao s izvršnim direktorom J.P. Morgana Jamiejem Dimonom, Brianom Moynihanom iz Bank of America >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i Michaelom Corbatom iz Citigroupa. Dow je u srijedu imao najgori dan u godini. Investitori su dobili jasno upozorenje o recesiji s tržišta obveznica, pa je Dow Jones pao 800 bodova ili 3%.

Prema riječima jednog od ljudi upoznatih sa situacijom, predsjednik je zatražio od trojice da mu dijagnosticiraju stanje prosječnog američkog potrošača. Rukovoditelji su odgovorili da je sektor potrošnje u dobrom stanju, ali da bi mogla biti još bolja ako se riješe aktualni problemi, između ostaloga i američko-kineski trgovinski rat.

Direktori su Trumpu također rekli da se trgovinski sukob reflektira na prognoze kapitalne potrošnje u korporativnom sektoru. Kako se može neslužbeno doznati, Trump je prihvatio njihovu argumentaciju.

Direktori su se prije razgovora s Trumpom sastali s američkim ministrom financija Stevenom Mnuchinom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.