POBEDIĆEMO! Trampov govor zapalio Ameriku, otkrio je velike planove za budućnost (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 08:43

"POBEDIĆEMO!" Trampov govor "zapalio" Ameriku, otkrio je velike planove za budućnost (VIDEO)

Iako u stranci ima istaknute kritičare, većina čelnika Republikanaca stala je tokom konferencije u Orlandu uz Trampa

Bivši predsednik Donald Tramp juče je u govoru na konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC) nagovestio kandidaturu za Belu kuću 2024. godine, ponavljajući svoje tvrdnje da su demokrate "ukrale" izbore 2020. godine, prenosi Rojters.

Si-En-En navodi da je Tramp je za govornicom CPAC u Orlandu na Floridi pokušao da povrati svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulogu i obezbedi najveći uticaj u Republikanskoj stranci pred međuizbore 2022. godine.

- Daleko od toga da je naše neverovatno putovanje gotovo. Pobedićemo, a Amerika će biti i jača i veća nego pre - poručio je Tramp.

dok su državni i lokalni partijski zvaničnici krenuli da osuđuju republikanske poslanike koji su podržavali njegov opoziv, navodi američka televizijska mreža.

Si-En-En prenosi da je Tramp pobedio i u nezvaničnoj anketi među učesnicima CPAC-a kada su ih pitali koga vide kao predsedničkog kandidata Republikanske stranke 2024. godine, ali da ti rezultati sugerišu i da postoji interesovanje za druge potencijalne kandidate.

Sprovedene su dve ankete, jedna koja je sadržala Trampovo ime kao mogućeg kandidata i druga koja nije.

U anketi sa Trampom, 55 odsto prisutnih izrazilo je podršku bivšem predsedniku kao svog kandidatu za izbore 2024. godine, a 21 odsto njih podržalo je guvernera Floride Rona Desantisa, dok je u drugoj anketi koja je isključila Trampa, Desantis bio daleko ispred ostalih kandidata sa 43 odsto glasova, navodi Si-En-En.

CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka, da li će se distancirati od bivšeg predsednika ili ostaje uz njega.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.