Ovo je poruka Trampa o Severnoj Koreji

Izvor: Mondo, 03.Sep.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je poruka Trampa o Severnoj Koreji

Američki predsednik Donald Tramp: Nuklearna proba Severne Koreje "neprijateljska i opasna" po SAD. Sručnjak: Nema načina da se otkrije je li to što na fotografijama gleda Kim Džong-un stvarna bomba.

"Severna Koreja izvela je veliku nuklearnu probu. Njihove reči i akcije nastavljaju da budu veoma neprijateljske i opasne po SAD. Severna Koreja je odmetnička nacija koja je postala velika pretnja i sramota za Kinu koja pokušava da pomogne, ali sa malo uspeha", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napisao je Tramp na Twitteru.

North Korea has conducted a major Nuclear Test. Their words and actions continue to be very hostile and dangerous to the United States.....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017

..North Korea is a rogue nation which has become a great threat and embarrassment to China, which is trying to help but with little success.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017

Severna Koreja izvela je danas probu hidrogenske bombe, pet puta jače od one bačene na Nagasaki, čija detonacija je izazvala dva potresa sa Korejskom poluostrvu.

Pitanje br.1 u svetu: Šta posle ovog danas? (FOTO)



Izvor: youtube

Šta je detonirao Kim Džong-un?

Termonuklearna ili hidrogenska bomba, kakvu je Severna Koreja navodno danas testirala, razvijena je nakon upotrebe nuklearne bombe u Japanu u Drugom svetskom ratu i od nje je mnogo razornija.

Prva hidrogenska bomba, koju su Amerikanci testirali 1952. godine, proizvela je energiju koja je odgovarala onoj 10 megatona TNT-a, otprilike 1.000 puta više od atomske bombe bačene na Hirošimu.

U toj novoj vrsti bombe, dva izotopa vodonika, deuterijum i tricijum, u procesu fuzije se spajaju i formiraju helijum, čime se oslobađala tolika energija.

U konvencionalnom nuklearnom naoružanju koristi se fisija, razdvajanje, a ne spajanje jezgra atoma, što rezultira manje snažnom eksplozijom.



Izvor: youtube

Godinu dana nakon Amerikanaca, i Sovjeti su isprobali svoju hidrogensku bombu, čime je otpočelo takmičenje u naoružanju "superbombama", prenosi "Index".

Najsnažnija H-bomba ikad detonirana bila je sovjetska takozvana "car-bomba" koja je 1961. oslobodila energiju u vrednosti 50 megatona.

Severna Koreja je protekle noći lansirala H-bombu, navodno 10 puta jaču od nuklearne bombe bačene na Nagasaki.

Stručnjak za bezbednost Melisa Hanam napisala je da nema načina da se otkrije je li to što na fotografijama gleda severnokorejski lider Kim Džong-un stvarna bomba koja je eksplodirala u tunelu.

"To može biti samo model, ali poruka koju Severna Koreja šalje je jasna. Žele da pokažu da jako dobro znaju šta je nuklearno oružje", rekla je ona.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.