Otkriveno, Tramp pisao Erdoganu: Ne želite da bude odgovorni za masakr, a ja za vaše uništenje

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno, Tramp pisao Erdoganu: Ne želite da bude odgovorni za masakr, a ja za vaše uništenje

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp napisao je 9. oktobra, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, pismo Redžepu Tajipu Erdoganu.

U tom pismu, on je Erdogana upozorio da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo.

Na početku kratkog pisma, koje je na Tviteru objavila novinarka medijske kuće Foks. Triš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Regan, Tramp turskom kolegi predlaže da postignu "dobar dogovor".

"Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništenje turske ekonomije, a učiniću to", naveo je Tramp, koji je već uveo neke sankcije Turskoj i preti da će ih proširiti tako da će one biti razorne za tursku privredu.

Tramp u pismu ističe da je teško radio da bi rešio neke od problema Turske i poručuje Erdoganu da ne razočara svet.

Dodaje da bi Erdogan mogao da dobije sjajan sporazum i da je kurdski general Mazlum Kobani spreman da pregovara s njim.

"On je spreman da vam da ustupke kakve Kurdi nikada u istoriji nisu dali", navodi američki predsednik i dodaje da Erdoganu šalje pismo kurdskog generala koje je upravo primio.

"Istorija će na vas gledati sa odobravanjem ako ovo izvedete na human način, ali će vas zapamtiti kao ]avola ako se ne dese dobre stvari. Ne budite 'opasan momak'. Ne budite ludi", zaključio je Tramp.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.