Osušilo se drvo prijateljstva koje su posadili Tramp i Makron u Vašingtonu

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osušilo se drvo prijateljstva koje su posadili Tramp i Makron u Vašingtonu

Drvo prijateljstva koje su posadili Donald Tramp i Emanuel Makron se osušilo nakon nešto više od godinu otkako je posađeno.

Francuski predsednik Emanuel Makron predao je mladi hrast predsedniku SAD-a Donaldu Trampu tokom državne posete Vašingtonu u aprilu prošle godine, a fotografije trenutka kada su ova dva političara sadila drvo lopatama zlatne boje, dok su njihove supruge gledale, bile su apsolutni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hit na internetu prošle godine, ali i meta brojnih šala.

Francuski predsednik Emanuel Makron predao je mladi hrast predsedniku SAD-a Donaldu Trampu tokom državne posete Vašingtonu u aprilu prošle godine, a fotografije trenutka kada su ova dva političara sadila drvo lopatama zlatne boje, dok su njihove supruge gledale, bile su apsolutni hit na internetu prošle godine, ali i meta brojnih šala.

Makron je tada rekao da će drvo i njegovo simoboličko poreklo biti podsetnik u Beloj kući o njihovim međusobnim vezama.

Međutim, nekoliko dana kasnije, drvo je povučeno iz zemlje i odneseno. Pokazalo se da je, kao i svi živi organizmi uvezeni u SAD, moralo da prođe kroz karantin.

Interesantno je da sušenje stabla dolazi nakon kontinuiranog pogoršanja odnosa dva predsednika, prenosi Skaj Njuz.

Tramp i Makron pojavili su se prošle nedelje kada su govorili na obeležavanju 75. godišnjice Dana D u Francuskoj.

Svečanost je usledila nakon niza neslaganja među njima o pitanjima koja uključuju trgovinu i nuklearni sporazum u Iranu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osušilo se drvo prijateljstva Trampa i Makrona

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2019

VAŠINGTON - Hrast koji su američki predsjednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron zajedno zasadili na travnjaku Bijele kuće, kao simbol prijateljstva dvije države, osušio se, izvještavaju danas francuski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.