Ostavke jer Tramp ne haje za borbu protiv side

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke jer Tramp ne haje za borbu protiv side

Šest članova američkog Saveta za borbu protiv side podnelo je ostavku jer, kako su naveli, predsednik Donald Tramp nije stvarno zainteresovan za savladavanje te bolesti.
U pismu objavljenom u Njuzviku, direktor projekta za borbu protiv HIV-a Skot Skoets, naveo je da Trampova administracija "nema strategiju" kada je u pitanju sida, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da će on i još njegovih pet kolega biti efikasniji ako se za promenu bore van saveta.

Savet za borbu protiv side ima 25 članova, prenosi AFP.
"Trampova administacija nema strategiju da bi se pozabavila postojećom epidemijom HIV-a/side, ne traži nikakve informacije eksperata za formulisanje politike prema HIV-u i, što najviše zabrinjava, nastoji da progura zakone koji će naškoditi ljudima koji žive sa HIV-om i zaustaviće ili unazaditi značajne rezultate načinjene u borbi protiv te bolesti", piše u Skoetsovom pismu.
Kako je naveo, ako se ne obezbedi da vođe izvršne i zakonodavne vlasti SAD dobiju informacije od iskusnih i stručnjaka, "nekim stvarnim ljudima će se naškoditi, a neki će čak umreti".
On je naglasio da će izmene koje Tramp i republikanci u Kongresu nastoje da načine na reformi sistema zdravstvenog osiguranja iz vremena Baraka Obame, biti "krajnje štetne" za ljude koji žive sa virusom HIV-a ili sa sidom.
Skoets je naveo da svega 40 odsto ljudi zaraženih HIV-om u SAD ima pristup lekovima koji im mogu spasti život.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savetnici dali ostavke, Tramp ne haje za borbu protiv side

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2017

Šest članova američkog Saveta za borbu protiv side podnelo je ostavku...Oni kao razlog navode to što predsednik Donald Tramp nije stvarno zainteresovan za savladavanje te bolesti...U pismu objavljenom u "Njuzviku", direktor projekta za borbu protiv HIV-a Skot Skoets, naveo je da Trampova administracija...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.