Orban: Voleo bih da se Tramp vrati u Belu kuću

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 20:30

Orban: Voleo bih da se Tramp vrati u Belu kuću

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da bi voleo da se bivši predsednik SAD Donald Tramp vrati u Belu kuću i doprinese postizanju mira u istočnoj Evropi.

Orban je u godišnjem obraćanju naciji rekao da bi 2024. mogla biti "prekretnica" zbog održavanja izbora u EU, SAD, Indiji i u desetak drugih zemalja.

"Ne možemo da odlučujemo o izborima drugih zemalja, ali bismo veoma voleli da se Donald >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tramp vrati", naveo je Orban, objavila je agencija MTI.

Orban je ocenio da će globalna politička scena izgledati potpuno drugačije krajem ove godine i da očekuje da se manevarski prostor Mađarske poveća u meri koja, kako je naveo, nije viđena već dugo.

Orban je ocenio da sadašnja administracija EU neće izvući Evropu iz krize, kao i da bi novo evropsko desno krilo, čiji su deo Mađari, moglo da donese, kako je naveo, "pravu promenu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban se nada povratku Trampa

Izvor: Radio 021, 17.Feb.2024

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u subotu da bi voleo da se bivši američki predsednik Donald Tramp vrati u Belu kuću i doprinese postizanju mira u istočnoj Evropi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.