Orban: Tramp me je pozvao u Vašington

Izvor: RTS, 25.Nov.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Tramp me je pozvao u Vašington

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da mu je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u telefonskom razgovoru jasno stavio do znanja da jako ceni Mađarsku.
"Imao sam telefonski razgovor sa Trampom i mogu da kažem da se naša pozicija dosta poboljšala. Tramp mi je jasno stavio do znanja da jako ceni Mađarsku", rekao je Orban za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mađarski portal, prenosi AFP.

Istakao je da ga je Tramp pozvao u Vašington.
"Rekao sam mu da tamo nisam bio dugo, jer su me tretirali kao crnu ovcu, na šta je Donald Tramp kroz smeh odgovorio: 'I mene'", rekao je Orban.
Orban je bio prvi lider EU koji je podržao Trampa u julu, hvaleći njegovu politiku o migraciji i bezbednosti.
Kako je preneo AFP, nakon što je postao premijer 2010. godine, Vašington je Orbana često optuživao da se ne pridržava demokratskih normi u upravljanju Mađarskom, pa se očekuje da se odnosi dve zemlje poboljšaju sa dolaskom Trampa.
"Tramp je mnogo više zainteresovan za uspeh, efikasnost i rezultate nego za političku teoriju. To je dobro za nas. Ekonomska saradnja je uvek bila dobra, samo su različite ideologije predstavljale prepreku. Osetio sam da Tramp zna da su Mađari hrabri i da vole slobodu", rekao je Orban.
Orban je i jedan od prvih koji je čestitao Trampu nakon pobede na predsedničkim izborima u SAD.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRAMP POZVAO ORBANA U VAŠINGTON: Ne brini što te tretiraju kao crnu ovcu, i prema meni su takvi!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2016

..."Imao sam telefonski razgovor sa Trampom i mogu da kažem da se naša pozicija dosta poboljšala Tramp mi je jasno stavio do znanja da jako ceni Mađarsku", rekao je Orban i dodao da ga je novoizabrani američki predsednik pozvao u Vašington.."Rekao sam mu da tamo nisam bio dugo, jer su me tretirali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.