Oglasio se Tramp: Ovo je uništavanje američke nacije

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 00:35

Oglasio se Tramp: "Ovo je uništavanje američke nacije"

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je da presuda suda u Vašingtonu po kojoj nema imunitet uništava američku naciju.

"Predsednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju.Ne sme se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi", naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsednik SAD nema predsednički imunitet i da može biti tužen po optužbama za zaveru da je hteo da poništi rezultate izbora 2020. godine.

On je dodao da će, ukoliko ne bude poništena, odluka "strašno naškoditi" instituciji predsednika SAD i samoj državi.

"Predsednik će se plašiti da deluje iz straha od opake odmazde suprotne strane nakon što napusti funkciju. Znam, iz ličnog iskustva, jer upravo kroz to prolazim. To će postati političko oružje koje će se koristiti za mešanje u izbore", naveo je Tramp.

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospe do Vrhovnog suda, gde konzervativci imaju većinu 6:3. Američki speijalni tužilac Džek Smit optužio je Trampa da je planirao da poništi pobedu Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine i da je načinio krivično delo kako bi ostao na funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.