Odlično pitanje za Trampa: Ovako je jedan dečak u samo 12 reči ostavio milijardera bez teksta

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlično pitanje za Trampa: Ovako je jedan dečak u samo 12 reči ostavio milijardera bez teksta

Poznati magazin "Independent" prisetio se zanimljivog događaja iz 1997. godine, kada je jedan dečak svojim pitanjem doveo aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa u vrlo neprijatnu situaciju.

U aprilu te godine, Donald Tramp je učestvovao u programu “Direktor na jedan dan” jedne javne škole u Njujorku. Svrha programa bili su edukacija i pozitivan uticaj na mlade učenike. U izveštaju magazina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ocala Star-Banner, objavljenom 21. aprila 1997, navodi se da je Tramp pokušao da osvoji srca dece onim što najbolje ume – trošenjem novca.

Uperio je megafon ka učenicima i zapitao: "Ima li nekoga ovde ko voli Najk patike?"

U tom trenutku su skoro sva deca podgla ruke uvis.

"Napišite sada svoja imena na papiriće, a ja ću izvući 15 papirića i povesti decu čija su imena ispisana u Najk radnju koju sam upravo otvorio u Trampovoj kuli."

Tramp je zatim nastavio da priča o bogatstvu i američkom snu.

"Ima li nekoga ovde ko bi želeo da živi u velikoj, lepoj vili? Znate li šta je potrebno da uradite da bi vam se ispunila želja?", upitao je.

"Potrebno je da budete bogati", reklo je jedno dete.

"Tako je. Potrebno je da mnogo učite kako biste dobili odličan posao, i radite naporno kako biste živeli američki san. A dok to radite, mnogo ćete se zabavljati", odgovorio je Tramp.

Deci je nakon govora pružena prilika da postavljaju pitanja.

U tom trenutku javio se 11-godišnji Andres Rodrigez, kojem stvari nisu bile baš najjasnije. Njegov otac je preminuo, a majka nije mogla da radi jer je bila invalid.

"Zašto ste nam ponudili patike, kada ste mogli da nam date školarine?", pitao je.

Donald Tramp je navodno ostao bez odgovora.

Silvija Sajmon, tadašnja direktorka škole, izjavila je kasnije za magazin "The 74 Million" da bi više volela da je Tramp umesto patika donirao školi novac.

"Svrha ne leži u bogatstvu i komfornom životu, već sposobnosti da se stavite na tuđe mesto. Lutrija s patikama za siromašnu decu jednostavno je bila uvredljiva. Nadam se da je Tramp u međuvremenu naučio tu lekciju", zaključila je.

TRAMP ISKRENO: Za opasne odnose s Rusijom zaslužan Kongres
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.