Oči sveta uprte u Davos: Da li će se ljuti rivali danas sresti?

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oči sveta uprte u Davos: Da li će se ljuti rivali danas sresti?

Davos -- Američki predsednik Donald Tramp stigao je u Davos na Svetski ekonomski forum.

Ono što ceo svet čeka je susret predsednika SAD i mlade švedske aktivistkinje Grete Tunberg.

Trampovo obraćanje je najavljeno za 11 sati, dok će se Greta okupljenima na konferenciji svetskih i poslovnih lidera obratiti nešto kasnije.

Mlada Greta je postala simobol pokreta protiv klimatskih promena, a Trampova administracija je preduzela odlučne korake kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi pokazala da ta tema nije njihov prioritet. Jedan od koraka bio je i povlačenje SAD iz Pariskog klimatskog sporazuma.

Poslednji put kada su se ljuti rivali sreli bio je na samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim akcijama u septembru.

Mlada Šveđanka je krajem prošlog meseca rekla da ne želi da troši svoje vreme na razgovore o klimatskim promenama sa Trampom.

"On ne sluša stručnjake i naučnike, zašto bi onda slušao mene? Verovatno ne bi rekao ništa, ne bih da trošim vreme na to", rekla je ona.

Tramp i Greta su u prethodnim mesecima "vodili rat" na Tviteru, te je predsednik SAD mladu šveđanku optužio da ima "problem sa kontrolom besa" i odluku magazina "Tajm" da Gretu proglasi ličnošću godine nazvao "smešnom".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Susret u Davosu koji SVI ISČEKUJU: Greta i Tramp PRVI PUT OČI U OČI nakon čuvenog snimka

Izvor: Blic, 21.Jan.2020

Tinejdžerka i klimatska aktivistkinja Greta Tunberg dolazi danas u švajcarsko skijalište Davos na Svetski ekonomski forum (WEF) sa jasnom porukom - zaustavite fosilno gorivo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.