OVO JE NOVA ZVER: Tramp u UN došao u novoj limuzini

Izvor: Mondo, 26.Sep.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE NOVA ZVER: Tramp u UN došao u novoj limuzini

Predsednik SAD Donald Tramp dobio je novu predsedničku limuzinu, popularnu "zver" (beast), kojom je stigao na sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Foto: Beta/AP Photo/Evan Vucci

Limuzinu je izradio Kadilak i opremljena je oklopnom zaštitom, a njena izrada koštala je 1,5 miliona dolara, preneli su mediji.

Kako piše NBC masa vozila, koje se uobičajeno zove "zver", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je oko sedam do devet tona i može da primi najviše sedam osoba.



Izvor: Youtube/TIME

Lepotica i ZVERI: Bizarni trenutak u Singapuru

Limunzina je snabdevena tankovima kiseonikom, otporna je na napade vatrenim i eksplozivnim oružjem. Takođe, iz nje postoji mogućnost napada suzavcem, a poseduje i pun frižider sa zalihom Trampove krvne grupe.

Ameri hvale "zlatnog Rusa", novu Putinovu limuzinu

Pretpostavlja se da stakla nisu tanja od tri centimetra, a vrata su navodno teška koliko i avionska.

Foto: Beta/AP Photo/Evan Vucci

Iz vozilo može da se ispusti i ulje u slučaju potere, kao u filmovima o Džejmsu Bondu, a NBC piše da se kroz ručke na vratima može pustiti struja, kako bi se onesposobili oni koji bi pokušali da nepozvani uđu u predsedničko vozilo.

Predsednik SAD iz novog automobila ima mogućnost slanja šifri potrebnih za aktiviranje nuklearnog oružja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.