O njegovom GESTU RUKOM priča ceo svet: Tramp pokazao prstima znak NADMOĆI BELE RASE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O njegovom GESTU RUKOM priča ceo svet: Tramp pokazao prstima znak NADMOĆI BELE RASE! (VIDEO)

Tokom govora u utorak, Tramp je ponovo napao četiri kongresmenke, koje je ranije nazvao "četiri jahačice Apokalipse" i rekao im da se vrate odakle su došle

Tokom govora o kongresmenki i članici Demokratske stranke, Aleksandriji Okasio Kortes, američki predsednik Donald Tramp napravio je gest rukom, a korisnici na Internetu raspravljaju o njegovom značenju.

Video u kojem je zabeležen taj trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podelio je novinar Aron Ruper na Tviteru.

- Tramp je napravio gest rukom dok je izgovarao ime AOK - napisao je u opisu snimka.

Znak rukom, na kojem se palac i kažiprst dodiruju, dok su ostali prsti na ruci ispruženi, tradicionalni je simbol za "OK", ali je 2017. dobio novo značenje, tvrdeći da predstavlja znak "bele moći" (nadmoć bele rase).

Trump makes a hand gesture while saying AOC's name pic.twitter.com/2266fEvlWE

— Aaron Rupar (@atrupar) July 23, 2019

Pretpostavljena asocijacija iz gesta podseća na ok ali tumače je i kao "WP", odnosno white power (bela moć). Tri  ispružena prsta koja se obično dovode u vezu sa "K" mogu se protumačiti i kao "duplo ve" (W), a krug napravljen palcem i kažiprst podsećaju na "P" zajedno u produžetku šake ka zglobu.

.

Marin Le Pen je napravila isti gest dok je pozirala za selfi sa krajnje desničarskim estonskim poslanikom, Rubenom Kalepom.

Marine Le Pen makes 'OK' hand gesture used by white supremacists https://t.co/mbnlJ5k0Du

— The Guardian (@guardian) May 15, 2019

Kasnije je bila prinuđena da objasni ovaj gest.

- To nije gest nadmoći bele rase, to je gest koji znači OK - izjavila je Le Pen.

Nakon što se snimak na kojem Tramp pokazuje taj gest proširio društvenim mrežama, ljudi veruju da je predsednik mislio na "superiornost bele rase".

Za sada nema nikakvog saopštenja iz Bele kuće.

Pogledajte rezultate

Ovo je 20 najvećih skandala Borisa Džonsona, a prvi na listi je POVEZAN SA SRBIJOM (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.