Novi razvoj u slučaju Galager: Tvrdi da je lažno optužen

Izvor: B92, 01.Jun.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi razvoj u slučaju Galager: Tvrdi da je lažno optužen

Mejlovi advokata odbrane, koje su sakupili tužioci u slučaju Edvarda Galagera, neće moći da se koriste kao dokazi, jer su prikupljeni bez sudskog naloga.

Ovu odluku je doneo vojni sudija zadužen za Galgerov slučaj Aron Rag na kraju dvodnevnog saslušanja, a Galager će se za deset dana naći na suđenju.

Galager, pripadnik američkih specijalnih jedinica "foka", optužen je za ubistvo nenaoružanog i ranjenog pripadnika tzv. Islamske države, kao i za pokušaj ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva nenaoružana civila snajperom - devojčice i starca, prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno saopštio da razmatra pomilovanje nekoliko vojnika, uključujući i Galagera.

Tramp smatra da je pomilovanje opravdano zbog Galagerove službe SAD.

S druge strane, bivši specijalac tvrdi da je pogrešno optužen i da su njegovi podredjeni lažno svedočili protiv njega, kako bi ga smenili sa komandne pozicije.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.