Novi Trampov dekret i dalje antimuslimanski

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi Trampov dekret i dalje antimuslimanski"

Vašington -- Novi dekret o zabrani ulaska u SAD koji je potpisao američki predsednik Donald Tramp i dalje je antimuslimanski.

To je ocenila istaknuta američka organizacija za odbranu ljudskih prava ACLU.

"Jedini način da se ispravi zabrana ulaska muslimanima (na teritoriju SAD) jeste nemati takvu zabranu", napisao je u saopštenju direktor Američke unije za zaštitu građanskih prava (ACLU) zadužen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prava imigranata Omar Džadvat.

Prema ovoj organizaciji, novi tekst sadrži iste "fatalne greške" kao i prethodni.

Novom uredbom američkog predsednika Donalda Trampa biće obustavljen privremeno na 90 dana ulazak u SAD za građane šest muslimanskih zemalja kojima su potrebne vize.

Iz zabrane ovog puta je izuzet Irak, koji se nalazio na spisku u prethodnom dekretu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAŽE PONIŠTENJE "Novi Trampov dekret je i dalje antimuslimanski"

Izvor: Blic, 06.Mar.2017

Novi dekret o zabrani ulaska u SAD koji je danas potpisao američki predsednik Donald Tramp i dalje je antimuslimanski, ocenila je danas istaknuta američka organizacija za odbranu ljudskih prava ACLU..."Jedini način da se ispravi zabrana ulaska muslimanima (na teritoriju SAD) jeste nemati takvu zabranu",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.