Norveški poslanici nominovali Trampa za Nobela

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2018, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški poslanici nominovali Trampa za Nobela

Američki predsednik Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za iduću godinu, otkrila su u sredu dva norveška poslanika, navodeći kao razlog istorijski samit sa severnokorejskim čelnikom Kim Džong Unom.

"Ono što se događa je istorijski. Pokrenut je proces koji može doprineti obezbeđivanju svetskog mira na neko vreme", rekao je Per-Vili Amundsen, poslanik Progresivne stranke koji je nominovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Trampa sa svojim kolegom Kristijanom Tajbringom Gjedeom.

Norveški odbor za dodelu Nobela je ranije ove godine objavio da je za nagrade za 2018. dobio 329 nominacija, što je drugi najveći broj u istoriji.

Odbor one koji predlažu kandidate savetuje da ne otkrivaju svoje predloge, ali nema zvaničnog pravila protiv toga. Pravo nominacije imaju političari, akademici, bivši pobednici, direktori instituta za mirovna istraživanja i trenutni i budući članovi Odbora.

Prošlogodišnju nagradu dobio je ICAN, Svetsko udruženje za ukidanje nuklearnog oružja.

Autor: FoNet

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Norveški poslanici kandidovali Trampa za Nobelovu nagradu za mir

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018

I grupa američkih poslanika podržava Trampovu nominaciju..Dva norveška poslanika nominovala su američkog predsednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir nakon samita koji je održao u Singapuru sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom...Pročitajte i:..Poslanici iz norveške populističke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.