Nemci ne veruju da će Tramp povući trupe iz Nemačke

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci ne veruju da će Tramp povući trupe iz Nemačke

Gradonačelnik bavarskog gradića u kojem se nalazi jedna od najvećih baza američke vojske u Evropi, Grafenvera, Edgar Knobloh izjavio da ne veruje da će američki predsednik Donald Tramp ostvariti pretnje i povući američke vojnike iz Nemačke.
Edgar Knobloh navodi da se s vremena na vreme pojave takve glasine, ali da niko ne veruje u to.

Knobloh naglašava da je u poslednje vreme čak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i povećan broj vojnika te da su sagrađeni dodatni infrastrukturni projekti poput škola i radionica za održavanje vojne opreme, prenosi Hina.
U gradiću koji se nekada nalazio u blizini granice s bivšom Istočnom Nemačkom i njegovoj okolini stacionirano je više od 10.000 američkih vojnika.
Američka vojna baza je i najveći poslodavac u regionu, a zapošljava više od 3.000 nemačkih civila.
Knobloh je istovremeno izrazio zabrinutost zbog uzastopnih pretnji američkog predsednika da će, zbog toga što Nemačka po njegovom mišljenju premalo uplaćuje u zajednički NATO-ov budžet, povući trupe iz Nemačke i premestiti ih u Poljsku.

Uoči puta Donalda Trampa u Evropu i posete Poljskoj, Vašington je ponovo potvrdio razmišljanja o eventualnom premeštanju dela vojnika iz Nemačke istočnije u Poljsku.
Uoči Trampove posete Poljskoj, premijer te zemlje Mateus Moravjecki se založio za otvaranje američke vojne baze u Poljskoj, ali se usprotivio zatvaranju baza u Nemačkoj.
"Niko ozbiljno ne razmišlja o značajnom smanjenju trupa u Nemačkoj. Nama je potreban Ramštajn, ali i baza u Poljskoj", rekao je on kritikujući Berlin da ne izdvaja dogovorenih dva odsto BDP-a za odbranu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp prijeti, Nijemci ne vjeruju da će povući trupe

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2019

MINHEN - Gradonačelnik bavarskog gradića u kojem se nalazi jedna od najvećih baza američke vojske u Evropi, Grafenvoeha, Edgar Knobloh izjavio da ne vjeruje da će američki predsjednik Donald Tramp ostvariti prijetnje i povući američke vojnike iz Njemačke.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.