Nećemo zatvarati zemlju u slučaju drugog talasa

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 09:39

"Nećemo zatvarati zemlju u slučaju drugog talasa"

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u četvrtak da u slučaju drugog talasa pandemije koronavirusa neće pokušati da uvede karantin i zatvori zemlju.

"Nameravamo da ugasimo vatru, nećemo zatvoriti zemlju", rekao je Tramp.

Do ove izjave dolazi istovremeno s ublažavanjem restriktivnih mera koje preduzima 50 američkih saveznih država, među kojima one zemlje s republikanskim vođstvom vrše pritisak za što brže ponovno pokretanje zemlje, dok one s demokratskim vođstvom traže više opreza prilikom smanjenja restrikcija, prenosi Indeks.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvaranje Amerike se nastavlja, broj zaraženih porastao u sedam država

Izvor: VOA, 22.Maj.2020

Amerika ulazi u praznični vikend pred Dan sećanja, koji se tradicionalno provodi na otvorenom, a svih 50 država preduzima korake da ublaži restrikcije. Međutim, sa potvrđenih 1,6 miliona zaraženih i više od 95.000 smrtnih slučajeva u zemlji, direktor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.