Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici pronašli način da prkose Trampu

Iako je američki predsjednik Donald Tramp zabranio državnim naučnim institucijama SAD da objavljuju činjenice na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, one to nisu prihvatile bez borbe.

Rat istine protiv alternativnih činjenica je definitivno počeo i zvanično nakon što je NASA na Tviteru otvorila alternativni profil @RogueNASA.

Protiv odluke američkog predsednika prvo se pobunila američka Služba nacionalnih parkova, nakon nje je uslijedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pobuna EPA-e, a a sad je to učinila i najpoznatija američka državna naučna institucija - NASA.

NASA se pokretanjem alternativnog, pobunjeničkog profila na Tviteru pobrinula da istina i dalje bude dostupna javnosti, uprkos Trampovoj volji.

@RogueNASA postoji svega nekoliko dana, a do sada je stekao čak 614.000 pratilaca i objavila 94 tvita.

"Ne možemo da dozvolimo gospodinu Trampu da utiša naučnu zajednicu. Potrebna su nam naučno provjerena, na dokazima zasnovana naučna istraživanja, sada više nego ikada prije", saopštila je NASA na svom alternativnom profilu.

"Mnogo je tužno što državni radnici moraju da pokreću alternativne Twitter profile da iznesu činjenice američkoj javnosti", dodala je NASA.

Podsjetimo, klimatske promjene i globalno zagrijavanje, naučno dokazane činjenice, nešto su u šta Donald Tramp ne vjeruje i zbog čega je zakonskom odredbom htio da spriječi državne naučne institucije da javno objavljuju podatke svojih i tuđih istraživanja na tu temu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.